• Hitta vaccinationsmottagningar och boka tid direkt i appen
  • Ger dig koll på dina och dina minderåriga barns vaccinationer från alla våra anslutna mottagningar
  • Enkelt att lägga till de vaccinationer som eventuellt saknas
  • MittVaccin är gratis att ladda hem och använda. För tillgång till vaccinationshistorik och påminnelsefunktion behövs en prenumeration som kostar 39 kr/år. De första 30 dagarna är gratis.

Funktioner i appen

Se vaccinationer

Under “Vaccinationer” visas din och dina minderåriga barns vaccinationshistorik. Du ser de vaccinationer som har utförts hos någon av våra hundratals listade vaccinatörer, både privata och offentliga, över hela landet.

Det är gratis att logga in och se historik i 30 dagar, därefter kostar det 39 kr/år för tillgång till din och dina barns vaccinationshistorik. För att se historiken krävs inloggning med mobilt BankID.

Om du saknar historik tex från BVC eller privata vaccinatörer kan det bero på vilket journalsystem din vaccinatör använder. Det kan också bero på lokala riktlinjer bestämmer vilka data som får laddas upp via sveriges nationella tjänsteplattformen, NTjP (läs mer). Du kan alltid registrera din vaccination manuellt i appen för en komplett historik för dig och dina barn.

Boka tid för vaccinering

“Boka tid” är funktionen som underlättar och förbereder din vaccination.

Börja med att se vilka alternativ på vaccinatörer som finns i ditt närområde. När du valt en mottagning kan du antingen boka en tid eller välja alternativet drop-in. I båda fallen kan du fylla i en hälsodeklaration på förhand, vilket gör besöket för vaccinering både säkrare och snabbare. En hälsodeklaration innehåller frågor om eventuella allergier, sjukdomar samt eventuellt resmål.

Ett stort antal vaccinationsmottagningar är kopplade till vår app. Om du väljer mottagning via appen kan du se din vaccination automatiskt under ikonen Vaccinationer. Om du väljer en mottagning som inte är ansluten till MittVaccin kan du manuellt registrera din vaccination så den visas i appen.

Se bokningar och få påminnelse

Under “Bokningar” hittar du dina kommande tider för vaccination.

Här kan du även ankomstregistrera dig och ändra eller avboka din tid. Du kommer automatiskt få en påminnelse från MittVaccin när din bokade tid närmar sig. Påminnelsetjänsten ingår som en del i vårt prenumerationserbjudande.

______________________________

En trygg och säker app

För att se din och dina barns vaccineringar krävs inloggning med mobilt BankID. MittVaccin app lagrar av säkerhetsskäl ingen historik i appen. Därför måste du logga in med mobilt BankID varje gång du vill se historiken, som hämtas från de anslutna vaccinatörernas journalsystem. Allt för din personliga trygghet.

MittVaccin är certifierade av Inera vilket innebär att vi har genomgått rigorösa säkerhetstester. Läs mer om Inera på www.inera.se.

Vi är kopplade till “Personuppgiftstjänsten” (PU-tjänst) för säker hämtning av personuppgifter från Skatteverkets folkbokföringsregister. Tjänsten registrerar spärrar och kontrollerar om en person har spärrat tillgång till patientinformation inom och mellan vårdgivare. Loggtjänst som lagrar information om åtkomstrelaterade händelser.

Har du frågor?

Har du frågor som inte blivit besvarade kan du ta del av Frågor & Svar.