OM OSS

MittVaccin erbjuder moderna digitala ehälsotjänster för den svenska hälso- och sjukvården. Våra lösningar riktar sig både mot vårdgivare och invånare.

MittVaccin erbjuder två tjänsteprodukter: ”MittVaccin Journal” och ”MittVaccin App – ditt digitala vaccinationskort”. ”MittVaccin Journal” är ett journalsystem för vårdgivare inom både privat och offentlig sektor. ”MittVaccin App” är en unik tjänst i Sverige som erbjuder individer tillgång till sin vaccinationshistorik, hitta vaccinatör, möjlighet att boka tid för vaccination, information om alla vaccin samt allmänna råd gällande vaccinering. Läs mer om appen här

Vi erbjuder den privata och offentliga vårdsektorn specialanpassade och effektiva lösningar inom hanteringen av vaccinationer. ”MittVaccin Journal” är ett marknadsledande CE-märkt journalsystem för vaccination som används på över 150 vaccinationsmottagningar över hela Sverige. En modern IT-arkitektur gör att det enkelt kan integreras med andra journalprogram och register. Både betalningsmodell och system kan anpassas till såväl små privata vaccinatörer som stora landstingsdrivna mottagningar och regioner.

Vår vision är en patientsäker och effektiv hantering av vaccinationer i Sverige. Förenklat sagt arbetar ”MittVaccin” för att alla vaccinationer i Sverige ska göras tillgängliga för vårdgivare genom sammanhållen journalföring samt att varje individ ska få tillgång till sin vaccinationshistorik via vår app.

Sedan starten 2012 har vi utvecklat våra produkter i dialog med vårdgivare och vårdtagare. Vi har under lång tid sett behov av ett digitalt vaccinationskort och lanserar nu 2020 ”MittVaccin App – ditt digitala vaccinationskort”. Vi är idag fem anställda samt ett antal konsulter, med huvudkontor i Örebro.

Joakim Backau, VD och grundare.

Under sin tid som läkemedelskonsulent inom vacciner såg Joakim behovet av en påminnelsetjänst för vaccinationsverksamheter och började därför med att utveckla det på uppdrag av en vårdgivare.

Sedan dess har systemet utvecklats till ett CE-märkt journalsystem som idag är det mest använda inom privat vaccinationsverksamhet i Sverige.

Helena Östregård, v VD.

Under sin tid som grundare och VD för en av Sveriges största vaccinationsverksamheter var Helena kund till MittVaccin. När möjligheten kom att få bli en del i att skapa Sveriges digitala vaccinationskort var det ingen tvekan om att hon ville hoppa på tåget.

Med sin bakgrund inom både sjukvård och läkemedelsbolag samt mjukvaruutveckling bidrar Helena med bla kundperspektivet och användarupplevelsen.

CE-1